Monday, August 15, 2011

Monday, April 4, 2011

saya malas nak hipokrit dengan orang . susah kalau ada perasaan cemburu, hasad dengki sesama manusia nie . tapi apa de hal . saya lebih suka buat "dunno" dengan apa yang terjadi .tapi jangan ingat saya senyap, saya kalah . saya bagi awak lemak banyak-banyak.bila dah tak larat baru saya kenakan awak balik  . hati manusia nie tak boleh dijangka macam BOM . elak meletup ,naya semua . jadi , apa yang penting , JAGA HATI SESAMA MANUSIA ..itu yang terbaik !

Saturday, April 2, 2011

belum boleh fokus . belum ada masa untuk komitmen . harap semua faham . dalam kepala saya dok pK masalah-masalah yang mengarut . jadi jangan lah suka bertanya soalan-soalan yang saya sendiri x mampu nak jawab . harap maklum ('',)

Thursday, March 17, 2011

sibuk

sangat sibuk bekerja  . tidak cukup tangan . guna kaki boleh? hahaha....
sorry ! saya belum sampai FANATIK dengan benda nie . harap maklum ('',)

Wednesday, January 19, 2011

workaholic or shopaholic

saya rasa saya pilih workaholic daripada shopaholic ... kamu kamu ???

ahaks... pilih2... bekerja untuk bershopping...?  mungkin juga ! hehehehe...

Sunday, January 16, 2011

semalam

saya rasa semalam adalah hari paling kelam kabut , gundah gulana , seram sejuk ...hish macam -macam la...first , naik dengan BIG BOSS customer ..berderau darah den . xbercakap huh..cakap sepatah jawab sepatah .sumpah dah macam orang bercinta lak ..boleh keras aku..boleh pulak pasang lagu cina . 1 sepatah haram xpaham . rasa-rasanya 1 lagu omputih je yang keluar..nyanyi dalam hati je la.nyanyi kuat2 kang.malu plak .Big Boss la katakan .. Sebelum ni , kalau naik KL mesti ada peneman budak opis.kali nie.kena survive sendiri .Ya Allah ! rasa nak melalak bila kena buat sendiri.memang la Hp aku jadi pembantu aku dari jarak jauh . dah la Big Boss kena ikut masuk dalam.kan da terKANTOI segala ketidaktahuan aku .ARGHH...apadehal.memang xkisah langsung pun.janji aku buat jugak ! siap KERJA,otak fikir nak balik JB je....
banyak pulak step-step nak buat clearance ni . pertama : tengok sekeliling dunia.mana tahu ada yang berkenan..ops.! yang itu tidak tersenarai.harap maaf ye !!!! IKLAN IKLAN .ok. first : kena ambil pass masuk .xboleh masuk ikut suka je. nanti kena tangkap pulak .hahaha..kedua : pergi ikut laluan polis peronda tunjuk . senang kerja den macam 2 .('',) ketiga : panggil pekerja jika ada . melalak pun xpe.bukan mereka-mereka paham pun. tapi nama je mereka-mereka paham..bagus! buat susah -susah je.ahahahaha...settle dapat cop officer 1 atau 3 bintang (bukan bintang 3 r) da boleh turun ambil barang-barang . kira ambil beg je,semua kira settle lorh ..tapi jangan lupa pass masuk pulang semula.IC dengan LESEN DRIVING diambil. ELAK SAMA LEVEL DENGAN FOREIGN WORKER . ( actually kelam kabut buat kerja pasal nak kejar time flight pukul 3 ) .sempat memang lah sempat .tapi padahal banyak ag step nak kena tempuh.macam haram..last2 kena transit 3 jam .rasa nak MENJERIT je !!!!  1 bangunan aku pusing.masuk kedai nie,keluar kedai nie . betul-betul explore .gara-gara nak habiskan 3 jam . ahaks ...tapi disebalik perasaan marah tadi,boleh plak . sorang budak ,xtahu la anak sape.duduk tepi dinding.dengan nada yang agak volume tinggi. "ayah , adik nampak kapal 2 jatuh terbakar" ..dasar bangang nye budak . muka muka yang lain terus berubah . rasa nak belasah ramai-ramai je ayat budak 2. muka RELAX tapi dalam hati CUAK  . confirm la. tapi alhamdulilah .perjalanan lancar .40min rasa macam 40 tahun . bukan sebab takut .tapi sebenarnya den GAYAT  TEMPAT TINGGI !!! :D

Monday, January 10, 2011





Aku memang suka amik gambar….
YA!!!..aku memang suka  amik gambar…
(dengan bangganya…hahaha..:P)
Tapi aku tak tahu la gambar yang aku amik CHANTEK ke tak??….
Saja je Suka Suki Berfotografi….
Apapun aku mahu UCAP kan:: SELAMAT PENGANTIN BARU!!!
Aku rasa Pengantin PEREMPUAN kelihatan sangat berbeza mungkinkah kerana dia DIET untuk kelihatan lebih bergaya….apapun TAHNIAH ASNITA…..kamu kelihatan SUPERB hari tu……CHANTEK!!!!!